Neticami efektīvi un ātri veidi, kā iztīrīt piedegušo katlu vai pannu

Lai notīrītu piedegušus traukus, ir vienkāršas metodes, kas neprasa īpašus līdzekļus.

Katra saimniece saskaras ar piedegušo trauku problēmu. Tā var notikt neuzmanības, pārāk augstas temperatūras vai vienkārši laika trūkuma dēļ. Taču nevajag izmist, jo ir vienkārši un ātri veidi, kā, izmantojot improvizētus līdzekļus, dažu minūšu laikā atgriezt katlam vai pannai to sākotnējo izskatu.

Soda un etiķis

Vispirms samaisiet vienādās daļās galda etiķi un ūdeni. Ar šo maisījumu piepildiet katla vai pannas dibenu, pārklājot apdegušo virsmu. Pēc tam pievienojiet 2-3 ēdamkarotes sodas. Jūs redzēsiet, ka sāksies reakcija – tas ir normāli, jo notiek ķīmiska reakcija.

Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns 1-2 minūtes. Pēc tam izslēdziet karstumu un ļaujiet nedaudz atdzist.

Ar sūkli vai birstīti maigi berzējiet apdegušās vietas. Būsiet pārsteigti, cik viegli tās notīrīsiet.

Sāls

Apkaisiet apdegušo katla vai pannas dibenu ar parasto galda sāli, pārklājot visas netīrās vietas. Pievienojiet nedaudz ūdens, lai sāls nedaudz iesūktos, un atstājiet to uz 2-3 minūtēm.

Pēc tam, izmantojot sūkli vai mīkstu birstīti, maigi noslaukiet virsmu. Sāls darbojas kā abrazīvs līdzeklis, palīdzot notīrīt visas piedegušās atliekas.

Sinepju pulveris

Apkaisiet netīro vietu ar sinepju pulveri, samitriniet ar ūdeni un berzējiet ar stingru sūkli. Jums nebūs jāgaida – trauki būs spīdīgi jau pēc dažām minūtēm.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment